Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), ορίστηκε ως δικαιούχος της δράσης Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.
Ειδικότερα η απόφαση καθορίζει το ακριβές περιεχόμενο εφαρμογής της Δράσης «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας» της Παρέμβασης Π2-55.1 «Συμβουλές, εκπαίδευση και Τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας, του εγκεκριμένου εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τα προγραμματικά έτη από 2023 έως 2027.
            Το Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας είναι ψηφιακό μέσο για την τεχνική υποστήριξη του τομεακού προγράμματος μελισσοκομίας που παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Την ενημέρωση των μελισσοκόμων και όσων ασχολούνται με τη μελισσοκομία σε θέματα τα οποία είναι σχετικά με τη μέλισσα και τα προϊόντα κυψέλης.
• Τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας των μελισσοκόμων μεταξύ τους μέσω της υποστήριξης εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και την άμεση ψηφιακή επαφή με τα Κέντρα Μελισσοκομίας και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αντίστροφα.
• Την έκδοση ατομικών ψηφιακών μελισσοκομικών ταυτοτήτων και την υποστήριξη υπηρεσιών διαλειτουργικότητας για τη διασύνδεση των ταυτοτήτων με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο προς ανάκτηση των απαραίτητων πληροφοριών.
• Την ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακής υπηρεσίας για την υποβολή εκ μέρους των δυνητικών δικαιούχων αιτήσεων συμμετοχής στις δράσεις του τομεακού προ- γράμματος μελισσοκομίας και την επεξεργασία τους.
• Την παρακολούθηση της ορθής και αποτελεσματικής υλοποίησης και την υποστήριξη του Προγράμματος στήριξης του μελισσοκομικού τομέα 2023 – 2027.
• Πληροφορίες σχετικά την ορθή μελισσοκομική πρακτική, την ανάδειξη της ποιότητας και την προώθηση του ελληνικού μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων, την προβολή του κλάδου της μελισσοκομίας, συμπεράσματα ερευνητικών προγραμμάτων μελισσοκομίας και εν γένει ενδιαφέροντα μελισσοκομικά άρθρα, τα οποία εισάγουν τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Ιδρύματα και οι Μελισσοκομικοί Φορείς. Παράλληλα το Τμήμα Μελισσοκομίας Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρακολουθεί και ελέγχει την εισαγωγή των παραπάνω στοιχείων.

Αναλυτικά το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω