Ροή Ειδήσεων

Σχεδιάζοντας την Ανάπτυξη του Αύριο

του Αντώνη Παπαδεράκη
Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας

Τις Βασικές Αρχές και πρακτικές του Βιώσιμου Τουρισμού επισήμανε ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Επιχειρηματικότητας -Εμπορίου – Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας.
• Η βέλτιστη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων.
• Ο σεβασμός στην κοινωνική και πολιτιστική αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων.
• Η εξασφάλιση της βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, παρέχοντας συγχρόνως κοινωνικοοικονομικά οφέλη σε όλους τους ενδιαφερομένους τα οποία είναι δίκαια κατανεμημένα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερής απασχόλησης και ευκαιριών εισοδήματος, των κοινωνικών υπηρεσιών στις κοινότητες υποδοχής, και της συμβολής στην καταπολέμηση της φτώχειας.
Ακόμη υπογράμμισε ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας και της καινοτομίας για διευκόλυνση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω ψηφιακών εφαρμογών απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (υποδομές και λειτουργία): Αξιοθέατα Προσβασιμότητα, Υπηρεσίες (διαμονή, γαστρονομία και δραστηριότητες αναψυχής), Διαθέσιμα πακέτα, Εμπειρίες και Βοηθητικές υπηρεσίες.
Επίσης τόνισε ότι στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021 -2027 της Περιφέρειας Κρήτης, διατηρούνται οι τομείς εξειδίκευσης Τουρισμού-Πολιτισμού και Αγροδιατροφής με σαφέστερο όμως προσανατολισμό, ενώ εστιάζεται ο τομέας της Γνώσης στην Υγεία. Εισάγονται δύο τομείς εξειδίκευσης, αυτοί των «ψηφιακών τεχνολογιών» και της «βιώσιμης χρήσης των πόρων» που είναι ταυτόχρονα και οριζόντιοι καταλύτες για το σύνολο των τομέων εξειδίκευσης.

Βιογραφικό σημείωμα

Πηγή 13ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω