Ροή Ειδήσεων

24η Γενική Συνέλευση Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Η Ισπανία θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου τουρισμού για τρεις ημέρες με πάνω από 500 εκπροσώπους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων υπουργών Τουρισμού των κρατών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO, διεθνών οργανισμών, καθώς και ηγέτες από τον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην 24η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2021, στην Μαδρίτη, όπου θα αναλυθεί το μέλλον ενός στρατηγικού τομέα για πολλές χώρες μετά την πανδημία, λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευση για έναν βιώσιμο τουρισμό χωρίς αποκλεισμούς.
Σύμφωνα με τις βασικές προτεραιότητες του UNWTO, η Γενική Συνέλευση θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση για το μέλλον μέσω της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και του τουρισμού για την αγροτική ανάπτυξη.
Στη Μαδρίτη, την επίσημη έδρα του UNWTO, ο οργανισμός θα ξεκινήσει τη νέα του πρωτοβουλία «Ψηφιακό Μελλοντικό Πρόγραμμα για ΜΜΕ», που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τα οφέλη της καινοτομίας.
Ομοίως, θα ανακοινωθούν οι νικητές της πρώτης έκδοσης της πρωτοβουλίας του UNWTO «Best Tourism Villages by UNWTO», αναγνωρίζοντας τα καλύτερα παραδείγματα αγροτικών προορισμών που ενστερνίζονται τον τουρισμό ως πυλώνα ανάπτυξης και ευκαιριών, ενώ θα γιορτάσει το UNWTO 2021 Students’ League το μέλλον του κλάδου.
Επίσης την παραμονή της 24ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια των Συνδεδεμένων Μελών του UNWTO. Στη συνάντηση, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμοί διαχείρισης προορισμών και του ακαδημαϊκού κόσμου θα μοιραστούν πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του τουρισμού και ιδέες για βιώσιμη ανάπτυξη. Αναμένεται επίσης να εγκρίνουν το αναθεωρημένο νομικό πλαίσιο για τα Affiliate Members, το οποίο θα συνεχίσει να προωθεί τη μετάβαση του UNWTO σε έναν πιο ευέλικτο, δυναμικό και ανταποκρινόμενο οργανισμό.
Στην 24η Γενική Συνέλευση, τα μέλη θα κληθούν επίσης να επιβεβαιώσουν τον διορισμό του Γενικού Γραμματέα Pololikashvili για δεύτερη θητεία, μετά από σύσταση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του UNWTO που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος. Ομοίως, τα Μέλη θα ψηφίσουν επίσης για να αποφασίσουν σχετικά με τα θέματα των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2022 και 2023 και τη χώρα υποδοχής της 25ης Γενικής Συνέλευσης το 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω